Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Když jsem byl na hodině, tamní učitele se více snažili

V průběhu září působil v naší škole již podruhé dobrovolník Vojta kořalka. Tentokrát s dětmi hrál jeden měsíc hru Ekopolis, která má za úkol naučit děti pochopit, jak se rozvíjí město a jak zajistit, aby rozvoj města měl co nejmenší negativní dopad na životní prostředí. „Hodně mě překvapil ten obrovský rozdíl, když si děti volily znak města. Někteří nakreslili znak společnosti Apple a jiní zase buddhistické kolo života“ popisuje Vojta.

„V průběhu pobytu jsem taky děti učil plavat. Náhodou se dozvěděli že to umím a potom se na druhém stupni strhla lavina zájmu a každý den jsme chodili plavat. V září je v Malém Tibetu dost zima, a tak jsem do vydržel jenom 14 dní a potom už jsem dostal chřipku“ líčí zážitky Vojta.

Vojta taky navštěvoval hodiny ostatních učitelů. Jednak aby nabral inspiraci, ale taky doplnil nebo podpořil tamního učitele. Navštěvoval jsem angličtinu, fyziku, chemii a biologii. Nejvíce produktivní bylo podle Vojty navštěvovat občanskou výchovu a historii kde s k probíranému tématu mohl vyjádřit on, ale taky tamní učitel a z dvou rozdílných pohledů si žáci mohli nejvíce odnést. „Žáci mi taky říkali, že když jsem byl na hodině, tak se učitele taky mnohem více snažili“ uzavírá Vojta. 

Fotografie: