Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Petr a Jindra Sýkorovi

Himálajským patronem se stali dobří andělé Petr a Jinda Sýkorovi, kteří rozběhli v ČR nejúspěšnější projekt individuální dárcovství Dobrý anděl. 

Petr Sýkora je český podnikatel a jeden ze zakladatelů Nadace Dobrý anděl, která pomáhá rodinnám, již se ocitli v tíživé životní situaci, protože někdo v nich onemocněl rakovinou. Původně začínal Petr Sýkora společně se svým společníkem Janem Černým s firmou Papirus, kde se specializovali na kancelářské potřeby. Po jejím úspěšném prodeji v roce 2006 se rozhodli po seznámení se s Andrejem Kiskou a jeho projektem dobryanjel.sk, založit Nadaci Dobrý anděl v České republice.

Manželé Sýkorovi nám o své motivaci řekli následující: "V životě jsme měli štěstí a získali kvalitní vzdělání. Víme, jak je v životě důležité. Rádi proto skromně přispějeme, aby ke vzdělání měli přístup i děti v Malém Tibetu. Vždyť i ony jsou také "našimi" děti."

Petrovi a Jindře moc děkujeme a doufáme, že projekt Himálajský patron jednou bude podobně úspěšný jako projekt Dobrého anděla.